sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Sotessa pahoja valuvikoja

Julkiset palvelut, kuten terveydenhuolto, koulutus ja sosiaalipalvelut ovat kuntalaisille niin tärkeitä, että kuntavaaleissa ei ole samantekevää mitä asioita painotetaan. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson painotti Imatran vaalitilaisuudessa 11.3. erityisesti sitä, että sote-ratkaisuissa ollaan luisumassa huonoon suuntaan.

– Kuntavaaleissa voi ilmaista, mitä mieltä on sote-uudistuksesta, josta nykyiset hallituspuolueet tekevät alkuperäisen idean irvikuvaa. Hallituksen sote-esitys ei turvaa parannuksia lääkäriin pääsyyn, ei maksujen kohtuullisuutta, ei alueellista tasa-arvoa eikä sosiaali- ja terveyspalvelujen fiksua yhteensovittamista, Andersson sanoi.

Erityisesti hän pelkää ns. valinnan vapauden johtavan voitontavoitteluun perustuvan bisneksen entistä suurempaan valtaan terveyttä koskevissa palveluissa. Ruotsissa on tästä saatu karvasta kokemusta, ja siellä jopa porvarit ovat alkaneet puhua "voittojen kohtuullistamisesta". Suomessa tämä kokemus kannattaisi Anderssonin mukaan ottaa ajoissa huomioon.

Imatralla Li Andersson oli myös toimittaja Liisa Kukkolan haastattelussa (Uutisvuoksi 12.3.).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti