torstai 23. maaliskuuta 2017

Imatralaisehdokas: Juhani Lahtinen, 156

"Olen 72-vuotias yksin asuva pienituloinen imatralainen eläkeläinen.

Haluan vanhushoidossa ajettavan sellaista kunnan asumispolitiikkaa, jossa vanhukset voisivat asua yhteydessä toisiinsa. Sen mahdollistamiseksi kunnan tulisi ARA:n rakennustuin rakennuttaa yhteisöllisiä asuntoja tähän tarkoitukseen. Rakennus muodostuisi keskikäytävän molemmin puolin sijaitsevista yksiöistä ja  keskellä sijaitsevista yhteistiloista. Rakennus ja asumiskustannukset saataisiin ilman voiton tavoittelua alhaisiksi pienituloistenkin tavoittamiksi. Samalla hoitajakäynnit saataisiin keskitettyä ja ristiin rastiin ajelua vähennettyä. Asuntoon voitaisiin ottaa myös nuoria työttömiä talonmiehen toimiin.

Tällainen asumismuoto mahdollistaisi asukkaiden toinen toisistaan huolenpidon ja seurustelun. Voitaisiin myös järjestää yhteinen ruokahuusholli sekä kaikkea muuta yhteistä. Samalla kuitenkin oma yksiö tarjoaisi mahdollisuuden omaan rauhaan.

Tällaista suunnan muutosta pois eristävästä yksin asumisesta kohti ihmisläheistä vanhuutta haluan vahvasti ajaa tuomalla myös nuoret sen kehittämiseen.

Nykyiset elämänsä kukoistusta elävät viihdeyhteiskunnan kasvattamat päättäjät eivät kykene ymmärtämään enempää yksinäisyyttä kuin köyhyyttäkään. Siksi tarvitaan uudistusta ajamaan ihmisiä, joilla on asiasta omakohtaista kokemusta ja ymmärrystä. Sellaiseksi koen itseni.


Yksinäisyys kuristaa, yhteisöllisyys luo iloa elämään."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti