maanantai 20. maaliskuuta 2017

Imatralaisehdokas: Petri Ahvo, 154

"Koulutus on kuntavaalien tärkeimpiä asioita, siihen jokaisen kuntavaaleissa ehdolla oleva on otettava kantaa. Koulutus ja sen hyvän tason ylläpitäminen ei toteudu määrärahoja leikkaamalla, vaan kehittämällä ja tarpeen tullen vaikka omarahoitusosuutta lisäämällä. Aluekoulujärjestelmää tulee mielestäni arvioida uudelleen, toimivat pienkoulut on parempi ratkaisu kuin suuret yksiköt.

Soteen liittyviä päätöksiä tulee kuntien päätettäviksi, ja niiden arviointi on tehtävä huolella kuntalaisten parhaaksi. Kiinteistöveron tuotto pitää käyttää tehokkaammin asuinalueiden kehittämiseen, esimerkiksi teiden kunnossapitoon sekä asuinympäristön siisteyteen. Suunnitellusta hulevesi-maksusta pitää luopua.

Kotihoidossa olevien vanhusten asemaan ja hoitajamitoitukseen on tehtävä muutoksia. Hoitajat ovat jo nyt jaksamisen äärirajoilla. Aikataulut ovat kiireisiä ja tilanteesta aiheutuu turvattomuutta.

Nuorisolle tarvitaan kokoontumistila keskustan läheltä. Työllisyyteen parantavia toimia tarvitaan lisää esim luomalla toimintaedellytyksiä uudelle yritystoiminnalle. Rajaliikenteen sujuvuuden parantamiseen on panostettava, sillä turistit tuovat kaupunkiimme työpaikkoja ja uutta yritystoimintaa."

"Olen Petri Ahvo, ikä 50 vuotta, koulutus merkantti ja laitosasentaja. Työkokemus: noin 10 vuotta kaupan alalla, terästehtaalla Ovakolla yli 20 vuotta. Luottamustehtävät: useita vuosia luottamusmiehenä sekä työsuojeluasiamiehenä. Kaksi vuotta koko terästehtaan pääluottamusmiehenä. Metalliliiton liittovaltuuston jäsen ja liittokokousedustaja. Harrastuksia ovat mm. moottoripyöräily, talviset urheilulajit kuten retkiluistelu ja jääkiekko."


Mottoni on: "Pidetään Imatra viihtyisänä kaupunkina asua."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti