torstai 23. maaliskuuta 2017

Imatralaisehdokas: Juuso Mustonen, 157

"Olen Juuso Mustonen, Rajapatsaalla asuva 32-vuotias kodintekniikan myyjä. Koulutukseltani olen datanomi sekä ylioppilas. Tällä hetkellä opintovapaalla suoritan tradenomin tuplatutkintoa markkinoinnista ja kansainvälisestä liiketaloudesta. Olen aktiivisesti mukana ammattiyhdistystoiminnassa sekä toimin varapääluottamusmiehenä Eekoolla. 

Kuntavaaleihin ehdolle lähtöä emmin kauan ja päätöksen teinkin viimeisillä mahdollisilla hetkillä hermon palaessa nykyisen hallituksen toimintaan. Vaikkakin kyse nyt on kuntavaaleista, koen että on oikeus ja velvollisuus pyrkiä kuntatasolla vähintäänkin tasaamaan ja vähentämään nykyisen hallituksen toiminnan tasa-arvon kuilua syventävien ja koulutuksen laatua heikentävien toimien vaikutusta.

Koen tärkeänä asiana paikallisen työttömyyden kasvun taittamisen, sekä tämän ohella kunnan elinvoimaisuuden turvaamisen. Imatran työllisyystilanne on Suomen keskiarvoa huonommassa tilassa, ja tähän täytyy saada muutos panostamalla pitkäaikaistyöttömien tukemiseen ja työllistymiseen. Kunnan elinvoimaisuutta pitää pyrkiä kehittämään matkailun ja turismin kautta hyödyntämällä rajan läheistä sijaintiamme sekä sekä tukemalla paikallisia pienyrittäjiä kasvuun. 

Toisena vaaliteemanani on suomalaisen hyvinvointijärjestelmän yhden tärkeän kulmakiven, koulutuksen tason turvaaminen. On erittäin tärkeää turvata lasten ja nuorten mahdollisuus yksilölliseen kehittymiseen jo varhaiskasvatuksesta lähtien.

Tämä tarkoittaa sitä että kunnallisesti täytyy pitää huolta toimipaikkojen rakenteellisesta laadusta terveyden kannalta, mutta myös yksilöllinen oppiminen ja kehittyminen rajaamalla ryhmäkokoja niin varhaiskasvatuksessa kuin koulunkäynnin ympäristössä. Näin pystymme turvaamaan lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä varmistamaan opetuksen ja varhaiskasvatuksen laadun työn kuormituksen pysyessä kohtuullisena. Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi tulisi jokaiselle peruskoulunsa päättäneelle pystyä tarjoamaan opiskelupaikka.


Löydät minut myös osoitteesta www.facebook.com/kuntavaali.mustonen"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti