tiistai 21. kesäkuuta 2016

Valtuuston kiittelykokous

Imatran kaupunginvaltuuston kokouksessa 20. kesäkuuta hyväksyttiin niin tarkastuslautakunnan raportti kuin tilinpäätösasiat. Vuosi 2015 on lopullisesti paketissa. Sen todettiin menneen hyvin, vaikka konsernin velkamäärä on kasvanut. Vasemmistoliiton Anssi Piirainen lainasikin Jukka Kuoppamäen laulua, jossa kysytään mistä oikein kerrottaisiin: rikkaudesta vai köyhyydestä. Molempia kun löytyy.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen (kok) kehotti unohtamaan kritiikin ja keskittymään positiivisuuteen. Kiitoksia sinkoilikin joka suuntaan, jotkut kehuivat hieman itseäänkin.

Toki myös muuta asiaa kuultiin. Arto Siitonen (sd) kritisoi "positiivisuuden pakkovaatimuksia" sanoen, että ihmisten kokemusmaailmaa on turha selittää tyhjäksi: tämä liittyy myös Imatran vetovoimaisuuteen.

Eksoten palveluista puhuttaessa Anssi Piirainen patisti vaatimaan oikea-aikaista hoitoa. Yhdessä ennaltaehkäisyn kanssa ripeä toiminta on paitsi inhimillistä myös lyhentää sairaslomia ja pidentää työuria. Myös Päivi Marttila (vihr) korosti, että ennaltaehkäisy on taloudellisestikin järkevää.

Riittämätön tiedottaminen kaupunkiorganisaation sisällä ja varsinkin päättäjien suuntaan tuli esiin suoraan ja välillisesti muutamissa puheenvuoroissa. Arto Siitonen kritisoi sitä, että esimerkiksi eräistä rakennusten purkamisista ei tullut päättäjille tietoa sisältäpäin. – Lehdistä on saatu lukea niin kuin muutkin kaupunkilaiset.

Aimo Ruusunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti