maanantai 20. kesäkuuta 2016

Valokuvien digitointiin halutaan vauhtia

Museon ja kirjaston vastuulliset toimihenkilöt ovat Imatralla saaneet ohjeen, jonka mukaan vuonna 2017 tulisi pyrkiä hankerahoituksella vauhdittamaan kokoelmissa olevien vanhojen valokuvien digitointia ja saattamista yleisön nähtäville.

Asia päätettiin Vasemmistoliiton ryhmän aloitteen pohjalta. Anssi Piirainen totesi, että julkisten laitosten valokuvat ovat paikkakuntalaisille aarteita, mutta useimmiten ne ovat vaikeasti tavoitettavissa. Sekä digitointi että ennen kaikkea kuvien siirtäminen valtakunnalliseen Finna-hakuun parantaisi kenen tahansa mahdollisuuksia löytää vaikkapa sukulaisiaan tällaisista kuvista.

Vanhoja kuvia voidaan hyödyntää tutkimuksissa, mutta myös esimerkiksi Facebookin Imatra-sivuilla niistä on käyty keskustelua. Tämä on tutustumista kotipaikkakuntaan mutta myös sen tunnetuksi tekemistä.

Sekä kirjastonjohtaja Marja Huuhtanen, museonjohtaja Eero Laajo että hyvinvointilautakunta lämpenivät aloitteessa esitetyille ajatuksille.

Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi!


Erilaiset tilannekuvat kertovat elämän eri puolista; tässä on polttopuiden kuljetusta (sota-aikana?). Kuva: Imatran Valokuvaamo, H. Sundholm. Kuvia Imatrankoskesta on otettu tuhansia ja taas tuhansia. Vapaana olleen kosken kuvat eivät ole harvinaisuuksia, vaikka voimalan valmistumisesta on pian 90 vuotta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti