torstai 28. huhtikuuta 2016

Laatu varmistettava ennen kaikkea

Imatran kaupunkikonsernin kiinteistöjä on suljettu sisäilmaongelmien takia. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä pitää tutkia, onko mahdollista tehdä asioita toisin. Kyse on rakentamisen, rakennusten ylläpidon ja korjaustöiden valvonnan tasosta ja sen ammattitaitoisuudesta.

"Kiinteistöjen rakentamisessa ja korjaustöissä tulee käyttää alusta alkaen parasta mahdollista asiantuntemusta. Jos konsernin oma ammattitaito ei riitä, tarvitaan konsultti apua tai muuta ulkopuolista asiantuntemusta. Laatua ja rakentajan vastuuta pitää korostaa kilpailutuksessa enemmän kuin hintaa. Myös valvontaa on tehostettava", todetaan ryhmän tekemässä aloitteessa.

Vasemmistoliiton ryhmä haluaa myös tietää, onko konsernissa tehty yhteenvetoa siitä, mitkä eri syyt ovat johtaneet huonoon sisäilmaan. Rakentamisvirheet on selvitettävä, niistä voidaan saada oppia tulevaisuutta ajatellen. 


"Esitämme, että kaupunginhallitus pyytää konserniin kuuluvilta rakennusten ylläpitäjiltä ja käyttäjiltä selvityksen siitä, miten rakentaminen, ylläpidon, korjaamisen ja rakennusten käytön seuranta voidaan toteuttaa parhaalla mahdollisella ammattitaidolla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti